top of page

CV

Jeg er nysgerrig, engageret og ikke kræsen. Derfor har jeg været alt fra butiksbestyrer, sushiruller, tøjsælger, bærpige for Den Gamle Fabrik, tjener, køkkenhjælp, medhjælper i en vuggestue, eventafvikler og åbnet butik i London.

​

Rul ned og læs om mine mest relevante erfaringer og uddannelse, eller få mit fulde CV her: 

Erhvervserfaring

Juni 2023 - 

Køkkenassistent hos Madsynergi / Den Sorte Diamant                                                          

Jeg laver alt fra at skrælle 80 kilo gulerødder til at anrette jomfruhummer til 120 gallaklædte gæster.

Det er selvstændigt arbejde, hvor jeg skal arbejde hurtigt og eksekvere op til deadline, selv efter 13 timers sprint. Samtidig er det nødvendigt, at jeg er grundig og gør mig umage hele vejen.

​

2023

Medieprojekt i to uger på Radio4
På Radio4 fik jeg prøvet kræfter med både kortere, hurtige historier, der skulle strikke
s sammen fra dag til dag, og længere historier med større perspektiv og mere omfattende research. Jeg lavede både historier, der skulle være relaterbare og lette at diskutere for lytterne, og historier, der skulle give indsigt og svar. 

​

2019 – 2021 og 2015 – 2017
Bestyrer og daglig leder i Rude, tre tøjbutikker, København

Som bestyrer havde jeg ansvaret for at drive tre butikker i København og for alle medarbejdere. Jeg har stor erfaring med at skabe en arbejdsplads, hvor der er en god og varm stemning, og jeg ved, hvor vigtigt det er med gode kollegaer og at blive mødt med engagement og overskud, særligt når der er travlt. 

Desuden var jeg ansvarlig for salg og service. Det betød at sørge for, at det ikke kun som arbejdsplads, men også som butik, var et rart sted at være.

​

2018 – 2019
Bestyrer, driftsansvarlig og daglig leder i butikken ØST London, London

Som driftsansvarlig var det mit ansvar at forvandle en tom butik uden ansatte til en forretning på et par uger. Arbejdet gav mig stor erfaring med disciplinen at asfaltere, mens jeg kører. Samtidig blev jeg trænet i at overføre en dansk arbejdskultur baseret på tillid og tryghed til et arbejdsmarked, hvor ansættelser er mere prekære, og hvor tilliden til chefen generelt er lav. 
Arbejdet gav mig desuden indblik i det engelske system og arbejdsmarked. 

​

2017 – 2018
Bestyrer i cafeen Mad & Kaffe, Amagerbro

Som tjener og bestyrer var det mit ansvar at have overblik, når tempoet var højt og sørge for, at alle havde det godt. Mange fordomme om restaurationsbranchen er desværre ikke kun det, og derfor var det endnu vigtigere for mig, at sørge for et godt arbejdsmiljø og at alle var glade og trygge, når de gik på arbejde. Desuden fik jeg en omfattende erfaring med konflikthåndtering.

​

Anden erfaring

2022 - nu

Bestyrelsesmedlem i Villa Kultur, Østerbro
Et kulturhus og arbejdsfælleskab for kulturens selvstændige på Østerbro. Gennem bestyrelsesarbejdet er jeg med til at beslutte strategien og retningen for huset. Arbejdet giver desuden erfaring og indblik i kulturpolitisk arbejde, særligt i Københavns Kommune.

​

2022 - nu

Bestyrelsesmedlem, Danske Journaliststuderende RUC

I DJ RUC er jeg med til at arbejde for de studerendes rettigheder under uddannelsen og i praktikken. Vi arrangerer desuden kurser, oplæg og arrangementer for de studerende. 

​

2022 - nu

Holdleder og rekrutteringsansvarlig for Roskilde Festival

Jeg er leder for et hold på 45 frivillige. Jeg er ansvarlig for al kommunikation mellem de frivillige og festivalen, rekruttering og vagtplanlægning, samt afvikling under selve festivalen. 

​

2022 - nu

Frivillig eventafvikler i Villa Kultur
Jeg er med til at afholde alt fra bogudgivelser, kunstudstillinger, koncerter, talks, filmvisninger og den årlige naturvinsfestival Vild Vin. Selvstændigt arbejde, der giver mig et bredt kendskab til det kulturlivet og særligt vækstlaget i København.

​

2012 - 2016

Bestyrelsesmedlem i PlanBørnefondens daværende ungdomsbestyrelse, Plan Future
Som medlem af PlanBørnefondens ungdomsbestyrelse holdt jeg foredrag for folkeskoleelever i hele Danmark, og arbejdede med oplysningskampagner og egne projekter målrettet børn og unge i Danmark, blandt andet en stor fotoudstilling på Kongens Nytorv. 

Jeg rejste med PlanBørnefonden til Zimbabwe, hvor jeg interviewede en række unge piger og kvinder om at vokse op i et slumområde. 

Tilbage i København blev pigernes historier til en fotoudstilling om fremtidsdrømme, samt en række foredrag og artikler til PlanBørnefondens medlemsblad, PlanNyt.

Det frivillige arbejde har givet mig stor erfaring med at skrive og formidle om ulighed og voldsomme emner, særligt til en ung målgruppe. Arbejdet har desuden givet mig indsigt i international lovgivning og arbejde med børnebeskyttelse, samt indblik i internationale interesseorganisationer. 

​

2014 - 2016

Dansk repræsentant i Nordic Youth Cooperation (NYC). Et samarbejde mellem de nordiske ungdomsbestyrelser, der hører under den internationale NGO Plan International.

Gennem arbejdet fik jeg erfaring med at samarbejde på tværs af lande og sprog og indblik i det organisatoriske arbejde i en international organisation.

​

Uddannelse

2023 - 

Kandidat i journalistik og socialvidenskab

Min kandidat i journalistik og socialvidenskab bygger videre på min bachelor og giver mig et indgående kendskab til det samfund, vi lever i, og de journalistiske færdigheder til at formidle det. 

​

2019 - 2023

Bachelor i journalistik og socialvidenskab

Min bachelor i journalistik og socialvidenskab har givet mig en stor viden om blandt andet velfærdssamfundet og arbejdsmarkedet, globale og nationale samfundsforandringer, magt og ulighed. 

​

2012 - 2015

STX, Christianshavns Gymnasium
Engelsk og samfundsfag på A-niveau

​

2011 - 2012

Rantzausminde efterskole
Skolen var orienteret mod demokrati, medier og medborgerskab. Gennem linjen 'Verdensborger' prøvede jeg kræfter med dokumentarfilmsformatet.

​

​

​

​

​

​

​

+45 27 28 47 61

Kathinka Sonne Olsen

bottom of page